Området

Hässelby Strand är en naturskön stadsdel vid ändstationen på tunnelbanans gröna linje.


Friluftsliv
Här är det nära till bad och natur. Såväl Maltesholmsbadet som Hässelby strandbad finns inpå knuten. Nöjer man sig inte med det är såväl Kanaanbadet som Ängbybadet inom räckhåll österut samt Hässelby allmänna bad och Lövstabadet västerut.

Längs Mälarens strand finns fina promenadvägar. Nedanför Strandliden är gångvägen asfalterad och passar även för rollator eller rullstol. Här ligger också flera båtklubbar. Fortsätter man västerut kommer man så småningom till Riddersvik där det går att äta mat eller fika. Vill man i stället gå åt andra hållet kommer man, via grusvägar, i stället till Kanaanbadet där Kanaans trädgårdskafé erbjuder fika och enklare måltider.

I naturreservatet Grimstaskogen finns möjlighet att plocka bär och svamp. Där finns flera motionsspår och ridvägar, som även passar för promenader. Vintertid går det fint att åka skidor i området och har man riktig tur lägger sig isen så att det går att åka skridskor. Inom området finns också gott om utegym. Ett av det bättre ligger vid Maltesholmsbadet.

Lite längre bort, vid Lövstabadet, finns Golf Star Hässelby, en träningsanläggning för golf.

På gångavstånd finns också Grimsta IP som är BP:s hemmaarena. Där finns också friidrottsarena, ishall och ridhus. Intill idrottsplatsen finns också Hässelby slott där det emellanåt anordnas kulturevenemang.


Service
I Hässelbystrands centrum finns kyrka, Hemköpsbutik, pizzeria, kafé, gym, apotek, blomsterhandel, frisör, fotvård och två tobaksaffärer, varav den ena också är postombud och paketleverantör. Intill centrum finns boulebanor.


Kommunikationer
Med tunnelbanan tar det drygt 30 minuter till T-centralen. Mer närliggande centrum finns i Hässelby gård, där det finns såväl vårdcentral som stadsdelsförvaltning. Dit tar det ett par minuter med tunnelbanan. På 4 minuter kommer man till Vällingby centrum där det finns gott om butiker restauranger och annan service. Från Hässelby strand går också buss 119 som tar cirka 20 minuter till Spånga station där pendeltågen går. Med 119 går det också att ta sig till Åkermyntan på cirka 7 minuter.

På Maltesholmsvägen går också närtrafikbuss 908 som är en ringlinje och går via Hässelby strand till Hässelby gård.


Vill du veta mer om Hässelby finns webbsidan Mitt Hässselby som innehåller mängder av fotografier och fakta.